Re: 1997 Yukon 4wd - 4wd won't engage.


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ OurSUV.com ]


Posted by Bob Combs (tkapres) (174.51.164.35) on 17:29:07 08/09/12

In Reply to: 1997 Yukon 4wd - 4wd won't engage. posted by steve

Is there an easy fix for this? Plug and play.....

I have a 1997 Suburban, original owner and now have the same issue as steve below.

Can I just swap out the old part for a new one with out "upgrading" to the electronic version.

I got 15 yrs from the old style not really looking for an upgrade.

Thanks, Bob

tkapres from the old board, used to live in NE Ohio, now Colorado


: Hi guys - Last weekend my 1997 Yukon 4wd failed to engage when the button on the dash was depressed. I was moving at the time, and it had worked in the morning just fine. I didn't watch the indicator light (it was flashing) and proceeded into some soft sand. Yep I stuck it good... Got out and noticed that front wheels weren't buried. Got back in and tried to rock it a bit, and my buddy noticed that the front wheels weren't spinning, only the back. Then I noticed that the 4wd indicator light was flashing not on solid. Luckily I carry a shovel, and radioed my other friend who we were out hunting with, and he yanked me out. So I checked the electrical connections underneath and all seemed fine, Where do I go from here? Don't have the $ to drop off @ dealer or shop. A friend said there's some sort of 'Modulator' that works with the front axle - Ok thanks in advance for any insight...
: Steve



Follow Ups:



Post a Followup

Name:
E-Mail:
Subject:
Comments:
Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL:

[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ OurSUV.com ]

OurSUV.com
Contact us         Home Page
? 2007 Copyright. All Rights Reserved